Ga naar de inhoud

Update mbt het Knoop!Punt

  • door

Lieve buurtgenoten, we krijgen vanuit de wijk de laatste tijd veel vragen over de stand van zaken rondom het Knooppunt.

Zoals we eerder hebben aangegeven (kijk op Nieuws op hethool.nl) wil Woonbedrijf het Knooppunt op een andere manier in gaan zetten maar op welke manier is nog niet bekend. Maar het is is duidelijk dat Knooppunt voor ons als buurtvereniging in de toekomst geen vatbare optie meer is.

Woonbedrijf houdt er met het gebruik van het pand een andere visie op na dan ons. Dit had tot gevolg dat Woonbedrijf ons voor zou schrijven wat we wel en wat we niet zouden kunnen organiseren. Nu heeft Woonbedrijf natuurlijk het laatste woord als het gaat over hun pand, maar wij als buurtvereniging hebben echt een vast honk nodig van waaruit we activiteiten en initiatieven  kunnen plannen en organiseren. We zijn dus gedwongen om uit te kijken naar andere opties voor huisvesting.

We kunnen op case-by-case basis met Woonbedrijf overleggen over het gebruik van Knooppunt (Pasen kan dus wel vanuit het Knooppunt) maar vrije toegang gaan we niet meer krijgen. Daarnaast moet het pand ook leeggemaakt worden voor een opknapbeurt. Ook dit levert zoveel extra kosten en gedoe met zich mee dat we besloten hebben om te gaan zoeken naar een nieuw pand. De gesprekken daarover met de gemeente zijn inmiddels in gang gezet.

Mogelijke tijdelijke opties zijn het Trefpunt of Unitas maar in hoeverre die ons op de lange termijn kunnen ondersteunen is nog niet duidelijk. Als je tips hebt over opslag van de inboedel óf een (tijdelijke) ruimte in of om ‘t Hool die we kunnen huren dan horen we het graag! Tips kan je sturen naar bas@hethool.nl.

Wat dan ook, wees positief, blijf verbonden met elkaar, heb oog voor elkaar als bewoners in deze bijzondere Wijk, en tot snel bij Pasen!

Wat vind jij ervan? / What's your opinion?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social:

Contact

Heb je vragen, tips of opmerkingen?
Stel ze hier aan het team!