Ga naar de inhoud
Knipsel42

"

Ik woon al 36 jaar in de flat. Het is een leuke buurt. En ik vind buurtprojecten zoals deze bank geweldig. Samen met de kinderen hebben we de patronen op deze bank vormgegeven. Er komen ook nieuwe speeltoestellen. Dat soort initiatieven waardeer ik enorm.

Mila houdt van buurtprojecten.

Knipsel

"

Het is hier heel goed wonen. Dat doen we al 40 jaar. We waren de tweede bewoners. En we gaan niet weg. Het is hier mooi groen en alles is dichtbij. Ook het park is dicht in de buurt. De wijk begon wat te vergrijzen maar gelukkig komen er weer gezinnen met jonge kinderen hier wonen. Dat vinden we heel erg leuk.

Dhr. Parlekiet gaat niet weg.

Knipsel3

"

Halima met 3 prachtige kids krijgt hulp waar nodig. Vandaag is het gelukt om met mijn kleintjes fijn naar buiten te gaan, naar de speeltuin hier voor de deur. Maar met 3 kids is dat best wel een logistieke organisatie. Gelukkig heb ik hele lieve buren en er wonen nog een aantal stellen op onze etage met kinderen. Dat is echt heel fijn want die staan klaar om af en toe op te passen.

Halima; “deze wijk zorgt voor hulp waar nodig!”

"

“Lekker rustig hier in de wijk. We hebben het hier heel goed naar onze zin. Veel groen en alles is in de buurt vooral ook voor ouderen. We kunnen lopend boodschappen doen. En het Catharinaziekenhuis is om de hoek, dat vinden we wel een prettig idee.”

Familie Thomsin doet veel te voet

"

“Je zit hier geweldig dicht bij alle faciliteiten. Dat is echt heerlijk van deze wijk. Mijn kinderen kunnen wandelend door de flat naar hun vader (ex vriend). De meeste mensen vinden dat bijzonder dat we zo dicht bij elkaar wonen. Maar het is juist super makkelijk en en wij vinden het prima. Het appartement is geweldig. Een splitlevel super speels en leuk vormgegeven met nota bene 2 badkamers. En we zitten op de stadsverwarming dus we kunnen tegelijk douchen, je afwasmachine en wasmachine tegelijk aanzetten. wat wil je nog meer!”

Barbara woont in de flat van ’t Hool

"

“Ik vind de historie van de wijk heel mooi en bijzonder. Deze wijk is ontstaan uit een burgerinitiatief. Ze hebben zelf ideeën gehad over wonen en de wijk en daar een architect bij gezocht. En de wijk samen ontwikkeld. Dat was zo uniek voor Eindhoven en die tijd. Deze manier van bouwen zorgt voor cohesie tussen de bewoners.”

Nelleke houdt van burgerinitiatieven

Contact

Heb je vragen, tips of opmerkingen?
Stel ze hier aan het team!