Ga naar de inhoud

Direct aanmelden als vrijwilliger? Klik hier!

Wie is Team ’t Hool?

Team ‘t Hool is een jonge, dynamische buurtvereniging die actief is in de wijk ’t Hool, boven winkelcentrum Woensel.

We hebben al veel activiteiten op poten gezet en waren -tot Corona toesloeg- de spil van de wijk. Met regelmatig terugkerende activiteiten en groepen zoals de Spellendag, Opruimdag, Hooloween, moestuintje, bibliotheek en de fotoclub. Ook hadden we een buurthuis van waaruit we onze activiteiten coördineerden en waar mensen uit de buurt bijeen konden komen.

Na Corona bleek het toch lastig om weer van start te gaan. Veel vrijwilligers wilden of konden niet meer meedoen en ook het buurthuis werd gesloten. Door deze situatie werden wij gedwongen om te herzien hoe we het vanaf nu in de wijk wilden gaan staan.

Als bestuur hebben we ervoor gekozen om door te starten als voornamelijk ondersteunende organisatie. Wij leggen contacten in de wijk en zoeken mensen en groepen die iets leuks willen doen in en voor ’t Hool. Deze mensen en groepen ondersteunen wij dan op alle mogelijke manieren.

 • Met het aanvragen van subsidies bij de gemeente als er geld nodig is om een activiteit te organiseren.
 • Met middelen zoals onze tenten, bankjes en tafels, omroepinstallatie en boombox.
 • Met jarenlange ervaring helpen we om activiteiten veilig en gezellig te organiseren.
 • Door contacten te onderhouden met professionals van de gemeente en sociale partners fungeren we ook als spreekbuis voor de wijk en signaleren we.

 

Wij zoeken ondersteunende vrijwilligers en organiserende vrijwilligers (kartrekkers) 

Ondersteunende vrijwilligers:
Mensen die andere mensen een warm hart toedragen door mee te helpen en ondersteunen van de kartrekkers (vrijwilligers die iets willen organiseren) meehelpen met opbouwen van tenten, spelletjes begeleiden, broodjes smeren, sjouwen, mensen helpen, gezellig zijn en bij eenmalige activiteiten een (alcoholvrije) after party met de aanwezige vrijwilligers.

Organiserende vrijwilligers (Kartrekkers):
Mensen die het leuk vinden om activiteiten te bedenken en organiseren. We denken dan aan bijvoorbeeld, het organiseren (met behulp van vrijwilligers) van Pasen of een herhalende activiteit zoals een ontbijtclub of een bijeenkomst voor alleenstaande moeders. Wat de “kartrekker” ook wil organiseren, hier zullen wij als Team ‘t Hool meehelpen om dit proberen voor elkaar te krijgen (subsidies/middelen/ervaring).

Lijkt het jou leuk om mee te doen? meld je dan hieronder aan:

Wil je meedoen? Aanmelden kan als je 16 jaar of ouder bent.

Vul daarvoor het formulier in en geef aan wat je wilt doen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Graag je voornaam en achternaam
Voer je email adres in zodat we je kunnen bereiken
Bijvoorbeeld als vrijwilliger of kartrekker of bij welke activiteit

Door middel van (laagdrempelige) activiteiten en verbindende initiatieven, stimuleert de buurtvereniging participatie en “saamholigheid” bij alle bewoners.

Team ’t Hool bestaat uit:

 • Vrijwilligers
 • Kartrekkers
 • Coördinator/verbinder
 • Bestuur

Wat kan je doen bij het Team?

 • Als vrijwilliger kan je meehelpen bij de activiteiten.
 • Als kartrekker bedenk en organiseer je een activiteit en ben je ook verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Liefst met een andere kartrekker.
 • Als coördinator/verbinder sta je midden in de wijk, breng je mensen bij elkaar, help je groepen mee op te zetten. Je ondersteunt kartrekkers en groepen bij het opzetten van deze activiteiten.
 • Het bestuur: Is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten. Faciliteert de vrijwilligers en activiteiten op alle mogelijke manieren.
 

Contact

Heb je vragen, tips of opmerkingen?
Stel ze hier aan het team!