Ga naar de inhoud

Samaria Kunsttuin Vlokhoven

Gelegen op de hoek van de Samarialaan en de Vlokhovenseweg in de wijk Vlokhoven vind je een gezellige groene oase. Neem plaats op één van de fleurige banken en geniet van wat er groeit en bloeit en ontmoet er mensen uit de buurt. De tuin wordt door onderhouden door buurtbewoners, en af en toe wordt er ook iets georganiseerd. Kom je ook?

 

Geschiedenis

Vroeger, toen de Vlokhovenseweg nog Woenselsestraat heette, stonden op de plek van de Samaria Kunsttuin grote populieren. Naast deze plek met bomen stonden boerderijen. Deze boerderijen zijn bij de uitbreiding van Eindhoven in de jaren 70 verdwenen, maar de bomen bleven staan tot 2013. Toen waren ze door ouderdom een gevaar geworden en werden gekapt. Wist je dat de takken die in de picknicktafels staan nog van deze populieren zijn?

Activiteiten

Buurtbewoners zijn regelmatig in de tuin te vinden om te genieten of om de tuin te onderhouden. Enkele buurtbewoners hebben een ‘eigen’ tuintje in de tuin voor hun eigen bloemen en planten. Wil je dit ook doen? Neem contact op, misschien is er een tuintje vrij.

Af en toe wordt er ook iets georganiseerd in de tuin. Check daarvoor de Kalender.

Contact

Meer weten? Vul dan het contactformulier in:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Fill out your name
Your email
Your question or remark

Contact

Heb je vragen, tips of opmerkingen?
Stel ze hier aan het team!