Mailinglijst vrijwilligers

Beste vrijwilligers in ’t Hool,

Er is een mailinglijst voor alle vrijwilligers in ’t Hool. (Zie hier meer details over vrijwillers of vrijwilliger worden.) Als je hier lid van wordt, dan kan je het archief raadplegen, berichten ontvangen van andere vrijwilligers, maar ook zelf versturen.

Hoe word ik (gratis) lid zodat ik berichten kan sturen en ontvangen?

Als je lid wilt worden, je lidmaatschap wilt veranderen of wilt opzeggen, mail dan Mark via gzwoep@gmail.com en vermeld je e-mailadres en je naam.

Hoe mail ik naar de lijst zodat elke medevrijwilliger mijn bericht ontvangt?

Je moet eerst lid worden van de mailinglijst. Zie hierboven hoe. Je gebruikt om te mailen gewoon je eigen mailprogramma en e-mailadres. Stuur simpelweg een bericht naar het e-mailadres activiteitenhethool@googlegroups.com en dan ontvangt elke medevrijwilliger die lid is van de groep vanzelf een kopie van je mail. Ook komt je mail vanzelf in het archief, dat je kan raadplegen als je lid bent.

Hoe kan ik verzamelmails ontvangen, zodat ik minder e-mail krijg?

Je kan op meerdere manieren de berichten ontvangen van de mailinglijst. Als je het veranderd wil hebben, dan kan je Mark een bericht sturen naar gzwoep@gmail.com en vermeld je e-mailadres en je naam en je verzoek.

  • Elk bericht direct ontvangen nadat iemand naar de lijst heeft gestuurd. Dit is de standaard optie.
  • Alle berichten van één dag verzameld ontvangen in één e-mail. Je krijgt dus nooit meer dan één mail per dag, maar je mist ook geen berichten.
  • Géén e-mails ontvangen van de lijst. Hierdoor moet je zelf geregeld op de mailinglijst kijken in Google Groups om op de hoogte te blijven.
  • Gebundeld per 25 stuks de e-mails ontvangen. Nu heb je wel kans dat je veel berichten te laat ontvangt. Er worden niet heel veel berichten naar de lijst gestuurd namelijk, dus deze optie is niet aan te raden.

Hoe kan ik het e-mail archief raadplegen (in drie stappen)?
Dit document beschrijft hoe op Internet de webpagina’s van het Leeftbaarheidsteam ’t Hool gebruikt kunnen worden. Hier staan het berichtenarchief, documenten en de ledenlijst.

Stap 1 – Aanmelden

Start een web-browser zoals Internet Explorer of FireFox en vul in de adresbalk ‘http://groups.google.nl/’ in (zonder aanhalingstekens) en druk op de Enter-toets. Als de pagina van Google discussiegroepen verschijnt, klik dan op aanmelden.

hethool_mailinglijst_stap_3
Aanmelden dient te gebeuren met het e-mailadres waarmee reeds een lidmaatschap bestaat. Als er geen lidmaatschap is, lees dan eerst een stuk hierboven in dit artikel de instructies om een gratis lidmaatschap te verkrijgen.
Als er wel al een lidmaatschap is, dan kan je het archief raadplegen als er een wachtwoord voor dit e-mailadres is aangemaakt binnen een ‘Google Account’. Als je een wachtwoord hebt, vul deze dan in en als het aanmelden lukt, ga dan naar Stap 3. Heb je nog geen wachtwoord voor dit adres, dan kan je je (nog) niet aanmelden. Klik dan eerst op ‘Een account aanmaken’ en ga verder met Stap 2.
hethool_mailinglijst_stap_4

Stap 2 – Account aanmaken

Als in de vorige stap is geklikt op ‘Een account aanmaken’ omdat je nog geen wachtwoord hebt, dan verschijnt de volgende webpagina.

(Stap 2 kan je overslaan als je al een Google Account met wachtwoord hebt. Ga dan naar stap 3.)

Op de volgende webpagina dient het e-mailadres te worden ingevuld en een nieuw wachtwoord gekozen. Vul ook de andere gevraagde gegevens in. Let wel, gebruik exact het e-mailadres dat reeds voor het leefbaarheidsteam gebruikt wordt.

hethool_mailinglijst_stap_1

Als alles correct is ingevuld, klik dan op ‘Ik ga akkoord’ en volg verdere instructies zorgvuldig op.

hethool_mailinglijst_stap_2

Als alles gelukt is dan is een ‘Google Account’ aangemaakt voor het e-mailadres en gekozen wachtwoord. Noteer beiden zorgvuldig voor toekomstig gebruik. Ga nu wederom naar Stap 1 en probeer opnieuw aan te melden met het nieuwe wachtwoord.

Stap 3 – E-mailberichten in het archief

Deze stap kan alleen worden uitgevoerd indien het aanmelden bij Stap 1 goed gelukt is. Is dat niet gelukt, voer dan Stap 1 en eventueel Stap 2 nogmaals uit tot het lukt.

Na correct aanmelden, typ dan de adresbalk van je webbrowser het adres:

http://groups.google.com/group/activiteitenhethool?hl=nl

in en druk op de Enter-toets. Nu verschijnt de volgende pagina van de interne website van het leefbaarheidsteam. Nu kan bijvoorbeeld het berichtenarchief worden geraadpleegd of nieuwe berichten kunnen worden gestuurd naar alle leden.

Aanmelden dient te gebeuren met het e-mailadres waarmee reeds berichten van het Leefbaarheidsteam worden ontvangen of verstuurd. Dit kan echter alleen indien eerder een wachtwoord voor dit e-mailadres is aangemaakt binnen een ‘Google Account’. Als je een wachtwoord hebt, vul deze dan in en als het aanmelden lukt, ga dan naar Stap 3. Heb je nog geen wachtwoord voor dit adres, dan kan je je niet aanmelden. Klik dan eerst op ‘Een account aanmaken’ en ga verder met Stap 2.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie