Zwerfvuildag 2011

De zwerfvuildag was een groot succes. Veertig kinderen en volwassenen verzamelden tientallen vuilniszakken vol. Bekijk gauw de foto’s.

(Wethouder Fiers neemt voorzitter Leefbaarheidsteam bij de neus)

Zoals in de vele foto’s te zien is, hebben de kinderen keihard gewerkt om de wijk een mooiere wijk te maken en ook een beetje om één van de Bart Smith kadobonnen te winnen. De volwassenen hadden gezorgd voor de tenten, warme soep, muziek, broodjes en begeleiding voor zeven de groepjes van vier tot zes kinderen die de wijk introkken om zwerfvuil te verzamelen.

De professionals lieten zich ook weer van hun beste kant zien. Onze wijkagenten kwamen nog speciaal even langs om bewoners te leren kennen en te kijken of alles goed liep. Patrick, een buurtbeheerder vanuit de gemeente (niet eens van onze eigen wijk en toch vol motivatie), regelde nog dat de Ergon het verzamelde vuil mee zou nemen die avond. Onze eigen buurtbeheerder Samir zou eigenlijk niet kunnen langskomen, maar kon het niet laten toch nog aanwezig te zijn en iedereen een thumbs-up te geven! Niets dan hulde!

Gedurende de dag kwam wethouder Mary Fiers ook nog kijken hoe de dag verliep. Ze heeft zelf ook nog wat zwerfvuil opgeruimd, maar vooral veel gesproken met bewoners van elke leeftijd en over vele onderwerpen. Tot slot nam ze de voorzitter van het Leefbaarheidsteam van ’t Hool nog bij de neus, waarna ze afscheid nam iedereen veel succes wenste.

Op zaterdag 18 juni zal de tweede opschoondag van dit jaar plaatsvinden in ’t Hool. Er komen twee kraakwagens te staan. Eentje in het Noorden en eentje in het Zuiden. Er is een oud ijzer container en alle soorten groot afval zijn welkom, behalve chemisch afval.


(Foto’s Eric)


(Foto’s Thijs)


(Foto’s Mark)

 

(Foto’s Toine)

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie